19 desembre 2016

Homenatge a Josep Puig i Cadafalch 2016

L’Associació d’Amics de Josep Puig i Cadafalch organitza cada any la diada Josep Puig i Cadafalch amb motiu del seu traspàs, hagut el 23 de desembre de 1956. Enguany s’escau el 60è aniversari i ha esdevingut el preludi a la celebració de l’Any Puig i Cadafalch que començarà el proper mes de gener amb motiu del 150è aniversari del seu naixement i el centenari del nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya (1917).

Enguany l’acte d’ofrena floral s’ha celebrat aquest  diumenge 18 de desembre a les 12  del migdia davant el monument del Parc central. L’acte ha estat conduït pel periodista i historiador Manuel Cusachs i hi ha intervingut Jaume Vellvehí, membre del Grup d’Història del Casal que ha comentat alguns textos polítics de Josep Puig i Cadafalch (clica per llegir-los) . L’acte també ha comptat amb la coral de l’Institut Puig i Cadafalch que ha posat la banda sonora de l’acte d’enguany. L’acte ha comptat amb la presència de nombrós públic i representants de les associacions que han fet l’ofrena floral com ara Amics de Puig i Cadafalch, Club d’Opinió Jaume Llavina, Museu Arxiu de Santa Maria, MEM i del Grup d’Història del Casal entre altres així com la presència del regidor de cultura i de l’alcalde de Mataró.