10 febrer 2017

El rei Martí l’Humà (600 aniversari de la seva mort)

Tertúlia d’Història núm. 131 (Mataró Ràdio: 18/03/2010)

Convidats: Francesca Español

Presenten: Jaume Vellvehí, Sandra Cabrespina, Joaquim Graupera i Núria Gómez.

Documentació: Joaquim Graupera.

Tècnic: Carles Capella

Descripció:  la Dra Francesca Español de la Universitat de Barcelona. Al llarg del programa es va anar repassant la dimensió de promotor de les arts del rei Martí l’humà. Durant el seu regnat va promoure reformes en els seus palaus especialment els de Barcelona amb el projecte de construir-ne un de nou a tocar a les drassanes. La seva religiositat el va portar a l’adquisió de relíquies que estarien dipositades a la capella palatina coneguda avui com a Santa Àgueda. La Dra. Francesca Español és presidenta d’Amics de l’Art Romànic de l’Institut d’Estudis Catalans, els quals han dedicat un cicle de conferències a aquest tema.

Escolta-ho a la carta i descarrega’l en mp3

Durada de la gravació: 57 minuts 54,4 Mb