4 maig 2017

XI Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

Amb l’epígraf “Desenvolupament Urbanístic dels pobles del Maresme” es celebrarà el dissabte 6 de maig a Vilassar de Mar la XI Trobada de centres d’estudi del Maresme. Organitzada en aquesta ocasió pel Centre d’Estudis Vilassarencs es presentaran comunicacions amb relació a l’urbanisme dels nuclis poblats de la comarca, els eixamples i ampliacions dels nostres pobles i elements arquitectònics concrets (cases, esglésies, fàbriques, palaus, castells), així com també de mestres de cases, arquitectes i enginyers, que han deixat petja al nostre territori.

Un any més el Grup d’Història del Casal col.laborem en l’organització de la trobada i així mateix hi participem presentant una comunicació que aquest cop  ha anat a càrrec de Joan Francesc Clariana Roig amb el títol Aproximació a la Forma Urbis d’Iluro (Mataró). A partir de la troballa, l’any 1814, de la prou coneguda làpida de Lucius Marcius, s’identifica clarament la coincidència del lloc d’Iluro amb Mataró. Es resumeix en la comunicació la trajectòria de la recerca històrico-arqueològica que ha fet possible el coneixement de la trama urbana de la ciutat romana i els principals elements i construccions.