30 desembre 2017

Ens deixa Josep Miquel Modolell i Ros (1921-2017)

El passat divendres 22 de desembre ens va deixar Josep Miquel Modolell i Ros a l’edat de 96 anys. Estudiós de la història de Cabrera de Mar, era propietari de la finca que duu el seu nom i on està ubicat el jaciment romano medieval de Can Modolell. Amb la seva família va facilitar la realització de les excavacions i va fer donació del jaciment a la Fundació Burriac de Cabrera. Autor dels llibres Pel camí del mig (1989) i Cabrera de Mar. Castell de Burriac o de Sant Vicenç; (1993) i de nombrosos articles i col·laboracions, també fou promotor de volums miscel·lanis de diversos autors sobre la història i l’arqueologia de Cabrera i el jaciment de Can Modolell. La seva trajectòria li fou reconeguda en vida quan fou nomenat fill predilecte de Cabrera de Mar (2012).

El Grup d’Història del Casal, que vam comptar amb el seu suport i col·laboració, ens afegim al condol per tan lamentable pèrdua i guardem del senyor Modolell un entranyable record.

Josep M. Modolell durant l’acte de nomenament com a fill adoptiu de Cabrera (2012). Fot. N. López (Fundació Burriac)

 

 

Més informació a:

Muralles d’Ilturo 

Maresme Medieval

Fundació Burriac