11 febrer 2019

Millores en el forn de la Vil·la Romana dels Caputxins – Mataró

L’Ajuntament de Mataró adequa les restes del forn de la Vil·la Romana dels Caputxins per fer-lo visitable. Els treballs consisteixen en muntar un vidre laminat transparent amb un marc metàl·lic a la part superior de la xemeneia i a l’interior s’instal·larà una lluminària a fi que, des de l’exterior, es pugui tenir una vista zenital. Tant el vidre superior com la boca del forn quedaran protegits per una portella que s’obrirà només durant les visites guiades. També es faran treballs de consolidació dels vestigis i s’intensificarà la il·luminació del jaciment.

Al 2005 ja es va instal·lar un vidre a la part superior de la xemeneia i una reixa a la boca del forn per permetre la visió dels vestigis, però es van haver de tapar perquè eren objecte d’actes incívics.

Es tracta dels vestigis d’una vil·la romana d’entre els segles I i V d.C, que van ser descobertes a finals dels anys seixanta del segle passat i l’any 2002 el jaciment arqueològic va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Més informació aquí i al web de l’Ajuntament