1 juliol 2019

El III Simposi in marítima (2019-2020)

El proper dissabte 6 de juliol a les 7 de la tarda, es presentaran al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt les actes del II Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval celebrat el 2018 amb el títol Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials. La presentació anirà a càrrec de Benet Oliva, president del Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt i d’Alexis Serrano, Director de l’Arxiu Comarcal del Maresme. Tot seguit intervindrà Jaume Vellvehí, president del Grup d’Història del Casal-Mataró que parlarà de 20 anys de Jornades sobre el patrimoni medieval del Maresme (1999-2019). A continuació Joaquim Graupera, director del simposi presentarà el proper simposi, el tercer, que se celebrarà el vinent any 2020 amb el títol Omnia mors aequat. El món de la mort al Maresme medieval.

A partir de dos quarts de  vuit del vespre, de la Dra. Francesca Español, de la Universitat de Barcelona, pronunciarà la conferència La memòria del llinatge: capelles funeràries i sepulcres monumentals a la Catalunya gòtica.

Finalment, la jornada es clourà amb la inauguració de l’exposició  Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física.

1a circular: III Simposi – Primera circular