Activitats 2009

Més...

[14/11/2009] – III Jornades de Recerca Local i Comarcal del Maresme a Vilassar de Mar

El passar dissabte 14 de novembre de 2009 es va celebrar a l’edifici de la Biblioteca Ernest Lluch les III Jornades de Recerca Local i Comarcal del Maresme. En aquestes Jornades que tractaven sobre el tema del patrimoni funerari del Maresme, Joan Bou, Jaume Vellvehí i Joaquim Graupera van presentr una comunicació sobre la funció funerària dels monestirs medievals del Maresme, centrant-se ens els casos del priorat de Sant Pere de Clarà (Argentona) i el cas de Santa Maria de Roca Rossa a Tordera.

[24/10/2009] – Maresme Medieval guanya el II Premi de blocs del Maresme

El passat dissabte 24 d?octubre de 2009, a l’auditori de Can Comas de Pineda de Mar va tenir lloc la celebració del tercer aniversari de Diari Maresme. Durant aquest acte, es van fer públics els noms dels guanyadors del “II Premi Blocs del Maresme” i es va fer atorgament dels guardons. El bloc, Maresme Medieval, de Joaquim Graupera va ser el guanyador de del Premi “Millor Bloc de Societat 2009″ el qual va estar lliurat per l’editor de Diari Maresme, Albert Lladó, amb el 30,62% dels vots, pel seu valor històric i per l’aportació per a construir una memòria en comú que enforteixi el sentit de pertinença de la societat maresmenca”.

[13/10/2009] – LLiurament Premi Thos i Codina 2007

El passat dimarts 13 d’octubre es va lliurar el Premi Terenci Thos i Codina de batxillerat 2009, el sisè des de què l’il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró i el Grup d’Història del Casal el van instituir l’any 2003.
El treball guanyador de l’edició d’enguany ha estat el treball “Descobrint Els Pastorets de Mataró”, de l’alumne del Col·legi Valldemia, Mireia Romagosa i del que n’ha estat tutor el professor Antoni Llamas. Es tracta d’un treball escrit amb una narració que atrau al lector des del principi al final. S’inicia amb una recerca sobre la història del teatre a Mataró i la localització de la Sala Cabañes, el Centre Católic.

[28/06/2009] – Caminada per Mataró Any Josep Punsola

El diumenge 28 de juny de 2009 pel matí es va iniciar a les 10’30 h. una caminada per Mataró en els espais que va viure Josep Punsola. Des del Cementiri de Caputxins, on hi ha la tomba es van llegir uns poemes d’ell en que el tema de la mort hi era present. Desprès el trajecte va transcórrer pels diferents espais on ell hi ha viure i on hi va desenvolupar les seves activitats: l’hospital de Sant Jaume, el carrer Prat de la Riba; la riera, els maristes de Sant Josep, entre d’altres. En cada un d’aquests espais si van llegir poemes seus.

[28/06/2009] – Aplec de Sant Pere de Clarà -2009 (Argentona)

El passat diumenge 28 de juny del 2009, es va celebrar l’aplec de Sant Pere de Clarà (Argentona). L’acte, que va començar a les 7’30 h. de la tarda va consistir en una celebració eucarística a la capella oficiada pel Mn. Josep Ma Vendrell, rector d’Òrrius. Acabat l’acte és van cantar els goigs de Sant Pere de Clarà. Desprès davant de la masia de Can Marc, Jaume Vellvehí, en nom del Grup d’Història del Casal de Mataró, va presentar el segon col.leccionable que tracta de la dependència del monestir de Sant Cugat del Vallès. Per finalitzar es va celebrar una ballada de sardanes i es va servir un petit refrigeri de coca i vi moscatell.

[23/06/2009] – Rebuda de la Flama del Canigó a Mataró

El passat dimarts 23 de juny de 2006, Joaquim Graupera, president del Grup d’Història del Casal va pronunciar un discurs en nom de les entitats organitzadors de l’acte. A les 18.30 h va començar l’acte amb un balls poulars davant de l’Ajuntament i la flama va arribar al voltant de les 19 h a l’Ajuntament i es va produir l’encesa del pabeter del balcó de l’Ajuntament. Desprès dels parlaments de Joaquim Graupera i l’alcalde de Mataró Sr. Joan Antoni Baron, Genís Mayola va interpretar “Muntanyes del Canigó” i “Viatge a Ítaca”. El recorregut de la Flama va continuar La Riera avall fins al carrer de Sant Joan per encendre la flama davan del sant. La Flama continuà cap a la platja del Callao on es va encendre el monument al Camí del Nord i s’endinsà en el mar.

[20/06/2009] – Aplec dels Focs de Sant Joan de Montsegur

El XXXI Aplec dels Focs de Sant Joan a Montsegur va estar organitsat, com a cada any,des del 1979, pel CAOC. Entre altres coses es va fer una ofrena floral al pla dels cremats on es van fer els parlaments dels dos presidents del CAOC català e occità, Pèire Pessamessa i Enric Garriga, i també Pèire Morey, escritor de Mallorca.
Els membres del Grup d’Història del casal van portar la bandera occitana i la senyera dins el Pla dels Cremats.

20 Elements trobats