Activitats 2010

Més...

[23/10/2010] – Visita comentada al Castell de Burriac

El passat dissabte 23 d’octubre de 2010, Joaquim Graupera va col.laborar amb Òmnium Cultural amb una visita didàctica al castell de Burriac (Cabrera de Mar). La visita va consistir en una breu explicació sobre l’origen del castell i la valoració de les restes conservades. La trobada s’emmarca dins la 3a trobada de joves d’Òmnium de tot Catalunya que es va celebrar el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre, a l’Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. La trobada ha estat preparada per un grup de socis joves interessats en generar una dinàmica de treball que animi a la participació de gent menys de 30 anys propera a l’entitat i amb la finalitat de ser un punt de referència per al jovent del país.

[05/10/2010] – Presentació del llibre sobre Roca Rossa a Mataró

El passat dimarts 5 d’octubre de 2010 a la sala d’actes d’Òmnium Cultural de Mataró es va presentar el llibre sobre el monestir de Roca Rossa. Van intervenir Joaquim Graupera com a president del Grup d’Història del Casal i prologuista del llibre i els autors del mateix Joan Bou i Jaume Vellvehí. Al llarg de la sessió es va valorar les moltes aportacions del llibre a tots nivells. També es va deixar clar la importància del monestir de Roca Rossa dins el patrimoni artístic del Maresme. La vetllada va acabar amb una petit refrigeri de coca i cava.

[26-09-2020] – Visita comentada a les torres de defensa de Santa Susanna

El passat diumenge 29 de setembre de 2010, dins la programació de les Jornades Europees de Patrimoni va tenir lloc a Santa Susanna la visita comentada a les torres de defensa de la població organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Núria Basart, tècnica de cultura va realitzar els comentaris durant el trajecte efectuat amb un trenet. Acabada la ruta, Joaquim Graupera va fer una conferència sobre les tècniques constructives de les torres i les raons de la seva construcció. L’acte va finalitzar amb la presentació del catàleg de patrimoni de la població eleaborat amb la col.laboració dels tècnics de la Diputació de Barcelona.

[11-09-2010] – Participació i Adhesió a la ofrena floral de l’11 de Setembre

El passat dia de la Diada, el Grup d’Història del Casal va participar en la ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Aquesta ofrena aplega una cinquantena d’entitats culturals de Mataró, que aglutinades per Òmnium Cultural de Mataró, llegeix un manifest conjunt. La nostra entitat va estar representada per Joaquim Graupera i jaume Vellvehí

[10/07/2010] – Participació i Adhesió a la Manifestació “Som una nació – Nosaltres decidim”

El Grup d’Història del Casal forma part d’una de les 500 entitats adherides a la manifestació organitzada amb el lema “Som una nació – Nosaltres decidim” que es va celebrar a Barcelona el passat dissabte 10 de juliol de 2010 i que va aplegar un milió i mig de persones. Una delegació de la junta de l’entitat s’hi va desplaçar i va formar part d’aquesta multitut que reclamava més autogovern i drets per Catalunya. Creiem des del Grup d’Història del casal que esdevenients com aquests formen part de la història i són d’aquells moments que la societat civil s’ha de saber mobilitzar per defensar els interessos comuns.

[23/04/2010] – Presentació del llibre sobre Roca Rossa (Tordera)

El passat divendres 23 d’abril de 2010, Diada de Sant Jordi, es va presentar a la biblioteca de Tordera el nou llibre de Jaume Vellvehí i Joan Bou sobre la història del monestir torderenc de Roca Rossa. L’acte va estar presentat per la presidenta del cercle d’història de Tordera Sra Mercè Torrelles. També va intervenir Joaquim Graupera situan el monestir dins l’història de l’art català del s.XIII. Tot seguint els autors van explicar múltiples anècdotes i les novetats del present llibre. A l’acabr desprès de signar i dedicar els llibres venuts, van oferir u petit refrigeri als assistents.

[03/2010] – Curs “Art i cultura al Maresme del s.XIX”

Al llarg del mes de març del 2010 va tenir lloc el curs “Art i cultura al Maresme del s.XIX”. El curs va consistir en plantejar una visió el més complerta possible del moviment de la renaixença i l’inici del nacionalisme català al Maresme, des del punt de vista literari, polític , artístic i cultural.
Les sessions es va realitzar els dilluns per els membres del Grup d’Història del casal, Jaume Vellvehí i Joaquim Graupera. Al final es va complementar amb una sortida comentada sobre els teatres del s.XIX a Mataró

11 Elements trobats